Goed voor je mensen zorgen, brengt winst voor iedereen.

Snel groeien en jezelf niet voorbijlopen, bij Nettstaff – specialist in het uitzenden van uitvoerend technisch personeel – weten we precies wat voor ons belangrijk is om de balans goed te houden: investeren in mensen.

Het is nog maar sinds 2013 dat Patrick Soeters, oprichter van Nettstaff, besloot dat het uitzenden van technisch personeel een andere insteek nodig had: het juiste technische personeel, op het juiste moment op de juiste plek. Dat deze aanpak werkt, blijkt uit het feit dat we onze mensen nu vanuit dertien vestigingen in Nederland en België uitzenden en detacheren. Wij zijn ervan overtuigd dat als wij écht goed voor onze mensen zorgen, zij graag en lang bij ons werken wat zich uitbetaalt in stabiliteit voor alle partijen: de technisch medewerker, de klant en ook Nettstaff. Liever dan onze directie naar voren te schuiven om te vertellen hoe we dat doen, belichten we een monteur die precies weet hoe belangrijk het is om een kans te krijgen. 

Mitchel en Ray

Van Dream School naar Nettstaff
Mitchel van Vloten was in het voorjaar van 2018 samen met zijn tweelingbroer op NPO3 te zien in Dream School, een tv-programma waarin kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde drie weken lang een groep van veertien drop-outs onder hun hoede nemen om hen op het rechte pad te krijgen. Elke deelnemer heeft een eigen verhaal, maar aan de basis ervan ligt steevast verdriet en gebrek aan zelfvertrouwen. Dat geldt ook voor Mitchel die op 11-jarige leeftijd zijn moeder na een kort ziekbed aan kanker verliest. Dit levert hem zo veel frustratie en verdriet op dat de stoppen letterlijk doorslaan. Hij stopt met voetballen, met zijn best doen op school en vindt een uitlaatklep in agressie, tot het besef komt dat het zo niet verder kan. Zijn deelname aan Dream School is de eerste stap in de goede richting. Daarna pakt hij zijn kans om samen met Nettstaff een nieuwe toekomst uit te stippelen.

Nettstaff heeft veel voor mij gedaan, dus ik doe echt mijn best voor een positieve indruk
Mitchel: “In Dream School groeide bij mij langzaam het besef dat het zonde is dat ik veel jaren heb vergooid, maar dat er nog een hele toekomst voor me ligt waar ik wél iets van kan maken. Na het overlijden van mijn moeder hielp ik regelmatig met praktische klussen in het buurthuis dat zij ooit heeft opgezet voor hangjongeren. Toen ik na Dream School in een artikel van Nettstaff las dat ze mensen zochten met interesse in elektro- en installatietechniek, greep ik mijn kans. Nettstaff biedt je de gelegenheid om op hun kosten binnen vier weken de basisprincipes onder de knie te krijgen en zetten je daarna gegarandeerd aan het werk onder begeleiding van een ervaren monteur. Dat sprak mij wel aan. Ik gaf mij op voor de eerstvolgende cursus en was helemaal om toen ik mijn begeleider Raymond ontmoette. Tijdens een intake, bedoeld om te kijken of je interesse oprecht is, motiveerde hij me écht om ervoor te gaan.”

Goed begeleid het werkveld in
Samen met drie andere cursisten uit Alkmaar kreeg Mitchel van Nettstaff een auto met tankpas ter beschikking om elke dag op en neer naar Breukelen te rijden. Mitchel: “Vier weken lang hebben we van 08.00 uur tot 16.00 uur les gehad. Best pittig in het begin, maar Nettstaff maakt het zo makkelijk mogelijk en verzorgt bijvoorbeeld ook het ontbijt en de lunch. Na de basisopleiding kregen we ook een VCA-cursus en na het examen regelde Nettstaff vrijwel voor iedereen een baan. Zelf werk ik al een half jaar als hulp elektromonteur voor een mooi bedrijf waar ik elke dag weer wat bijleer. Nettstaff heeft veel voor mij gedaan, dus ik doe echt mijn best om een positieve indruk achter te laten. Ik voel me erg op mijn plek, maar weet ook zeker dat Nettstaff iets anders voor me zou vinden als dat niet zo zou zijn. Die stabiliteit voelt fijn en ik oriënteer me zelfs al op de vervolgopleiding tot hoofdmonteur. Dan werk ik vijf dagen en ga ik twee avonden naar school. Dat wordt druk, maar weten dat je vastigheid hebt en dat het goed komt geeft veel rust. Ik heb nu een huis samen met mijn vriendin en geld om uit te geven. Ik ben heel tevreden hoe het me van Dream School tot nu is vergaan en hoop dat meer jongeren de weg naar Nettstaff weten te vinden. De begeleiding is geweldig, als er iets is hoef ik maar te bellen en Ray zoekt het voor me uit. En als je eenmaal doorhebt hoe het in de bouw werkt, wordt het al snel heel leuk!”